Over

Waar het allemaal over gaat..

Waarom deze webpagina.

Begin 2016 had ik een vrij standaard leventje. Ik had een prachtig huis, een leuke baan, deed redelijk wat aan sport en genoot de weekenden met mijn vrienden. Ik spaarde al mijn vakantie dagen voor mijn jaarlijkse grote reis. Dit had het voordeel dat ik voor 4 tot 5 weken aaneengesloten kon reizen. Dit maakte het mogelijk om ver te reizen en vooral veel te zien. Het grote nadeel was dat ik voor de rest van het jaar mest werken. Hier moest verandering in komen…

Ik verkocht mijn huis, nam ontslag bij mijn baan en startte met fulltime reizen als Digitale Nomade. Mijn reisverhalen kunnen op deze site gevonden worden. De plaatsen die ik bezoek, de mensen die ik ontmoet, de voor en nadelen van het reizen tijdens mijn reis.

Wat ik doe.

Ik werk en leef als een digitale nomade, klinkt hip, maar wat betekend dat precies? Ik ben een software ontwikkelaar / consultant die zich bezig houd met het ontwerpen en bouwen van op maat gemaakte software oplossingen. Net zoals de meeste collega ontwikkelaars, spendeerde ik mijn werkuren achter mijn computer, op een grijs kantoor. Het voordeel van een software ontwikkelaar is dat het enige benodigde ‘gereedschap’ mijn laptop is. Ow, en hier en daar wat internet toegang zou ook mooi zijn. Dit betekend dat ik mijn baan als freelancer niet alleen op kantoor kan doen, maar bijna vanuit iedere locatie. In de basis doe ik zo goed als dezelfde werkzaamheden, maar vanaf nu niet vanuit kantoor.

Software engineer / Avonturier

Jeroen Janssen

Om te beginnen ben ik een engineer. En dit in de breedste zin van het woord. Als werk ontwikkel ik op maat gemaakte software oplossingen, meestal verwant aan productie processen (Manufacturing and Execution Systems). Naast mijn werk combineer ik software, electronica en mechanische engineering om alles te bouwen van elektrische auto’s (geen schaalmodel) tot robots en drones. Gewoon, omdat het leuk is!

Daarnaast heb ik een passie voor avontuur. Ik ben gek op reizen, nieuwe mensen ontmoeten, dwalen op exotische plaatsen en lokale gewoonten ervaren. Bij voorkeur met zo min mogelijk planning. De meest onvergetelijke dingen die ik ooit heb gedaan; Parapente aan de voet van het Himalaya gebergte, Wandelen over de Chinese muur, Holi vieren in Jaipur, de oerstam Orang Asli ontmoeten in de Taman Negara en surfen op Zigatella beach.  

  • Wereld wonders bezocht
  • Aantal landen bezocht
  • Aantal continenten bezocht