Europa trip

With my Street Triple R

Het idee is lange geleden geboren tijdens een reis in Indonesië. Op Java ontmoette ik twee jongens die op een lichtgewicht motorfiets reisden. We maakten een praatje en ze nodigden mij en een vriend uit om de volgende dag mee te rijden. Het was mijn eerste ervaring op een motor, en vanaf dat moment was ik verkocht. De motors gaven ons de vrijheid om kleine dorpjes met hutten op palen in het midden van de jungle te bezoeken. Geen auto zou er kunnen komen. Vooral omdat we een, gammele, enge, bamboe touwbrug overstaken om daar te komen. Goede herinneringen! Een paar jaar later werd het gevoel nogmaals getriggerd. We wilden een scooter huren in Goa, India en het enige dat ze hadden staan was een oude Enfield. "Neem deze", zei de man. Maar ik had geen idee hoe ik het zware ding van zijn plaats zou moeten krijgen. Voordat ik aan mijn Digitaal Nomade avontuur begon, voegde ik een extra voorbereiding toe aan mijn lijst; Mijn motorrijbewijs halen. Dus dat deed ik!

Inmiddels reis al ruim dan een jaar door Latijns-Amerika en was vastbesloten om een stuk op de motor te doen. Tijdens mijn reis ben ik behoorlijk wat plaatsen tegengekomen waar het mogelijk was een motor te huren, maar toen ik vroeg om een motor-pak kreeg ik deze rare blikken. Kijk, in Nederland hebben we tegenwoordig motorkleding in "retrostijl". Hierbij is de bescherming weggewerkt en moeilijk te onderscheiden van normale kleding. In Latijns-Amerika hebben ze dit naar een hoger niveau getild. Hier is het zelfs moeilijk was om een motorsuite van een strandoutfit te onderscheiden. Shorts, T-shirts en flipflops zijn er erg trendy. Als een moto-newbie besloot ik daar toch maar niet in mee te gaan.

Deze zomer heb ik besloten om het idee weer op te pakken. Reizen met de motor, maar dan, op de goede wegen van Europa. En op mijn slippers ... geintje natuurlijk!

Als dat ik schrijf ben ik in München en ben al 2 weken op reis. Ik zit ongeveer 2 a 3 dagen per week op de motor en reis van de ene plaats naar de andere of, nog beter, verken het gebied zonder bagage. Het idee is om langzaam naar het zuiden te reizen zodat ik mijn broer en zijn familie in Italië tegen zal komen. Bij het uitzetten van de route wil ik alle snelwegen vermijden en voornamelijk de kleinere bochtige wegen nemen. Dit bracht me al snel enkele ongeplande avonturen.

De navigatie zei me, linksaf te slaan. Ik keek de smalle weg in en bedacht, twijfelachtig maar het ziet er goed genoeg uit, dus ik besloot de weg in te slaan. De weg, die me het bos in bracht, kreeg langzaam eer weg van een klein paadje. Het asfalt kreeg meer gaten en veranderde langzaam in grind. Ik kon niet ver vooruit zien omdat de weg erg bochtig was. Toen het grindpad in baan van gras veranderde met twee rijen zand ertussen begon ik te denken. "Na de volgende hoek is het beter, het zal goed zijn. Focus gewoon en dat ding rechtop houden." Als nieuwe bestuurder, rijdend op een motor met wegbanden, kwam er behoorlijk wat zweet vrij. Het koste me behoorlijk veel energie om in het pad en langs de grotere kiezels op te sturen. Het pad liep door en veranderde in een modderpoel. Ik stopte even, om na te denken over mijn opties. Het grasdeel in het midden van de weg was te hoog om overheen te gaan. Daarnaast was het pad te smal om de motor, inclusief bagage, te keren. Ik besloot om door te gaan, in de modder dan maar. Het neus van mijn laarzen en de motor kuip, gingen helemaal door de modder. Langzaam bleef ik de weg volgen en kwam uiteindelijk weer uit het bos. De motor, bagage en ikzelf volledig bedekt met grote klodders drek, maar wel een avontuur rijker. 😊

 

Gallerij

On my way to Trier Piesport Trip to Eltz Castle Eltz Castle Eltz Castle main square Eltz Castle main square Eltz Castle On my way to Munich Lunchbreak at Kaiserslautern When going off the beaten track, you run into unexpected things like this traditional parade. Neuschweinstein Castle Neuschweinstein Castle Neuschweinstein Castle main square Neuschweinstein Castle. What is there to add...
Delen:

Gepost door Jeroen Janssen

Jeroen Janssen - Thai Mahal
Engineer en Avonturier. Doet niets liever dan de wereld rondreizen en heeft een sterke passie voor alles wat met engineering te maken heeft. Ik ben momenteel de wereld te ontdekken als Digitale Nomade.